بچه دار نشدن | دلایل بچه دار نشدن چیست؟

۴ بازديد

بچه دار نشدن یکی از مشکلاتی است که بسیاری از زوجین برای رفع آن هزینه های زیادی صرف می‌کنند. اما گاه بچه دار نشدن انتخاب زوج ها نیز هست. زوج های امروزی، نسبت به نسل های قبل تر، کمتر به فکر بچه دار شدن هستند. این مسئله می‌تواند دلایل زیادی مثل شغل و تحصیل داشته باشد. زنان به خاطر اشتغال و تحصیلات حتی پس از ازدواج، بچه دار شدن را به تعویق می‌اندازند و زمانی که تصمیم به این کار می‌گیرند شاید از نظر پزشکی دیر شده باشد.

اما به طور کلی، بچه دار نشدن اگر مشکل پزشکی نباشد، انتخاب زوج ها است و معمولا برای مدت طولانی از آن پشیمان نمی‌شوند. چراکه وقت زیادی برای با هم بودن دارند و نگران استرس های تربیت فرزند و هزینه گزاف بزرگ کردن او نیستند. در ادامه بیشتر به پیامدهای مثبت و منفی بچه دار نشدن می‌پردازیم.

منبع: بچه دار نشدن | دلایل بچه دار نشدن چیست؟

بچه دار نشدن

در دهه های اخیر راه های مختلفی برای حل مشکل بچه دار نشدن به وجود آمده است. اما این موضوع گاه انتخاب خود زوجین است. با آگاهی از علل آن تصمیم بهتری می‌توانید در این زمینه بگیرید. از طرفی اگر تمایل به فرزندآوری دارید، با کمک درمان های تخصصی می‌توانید مشکلات ناشی از بچه دار نشدن را نیز حل نمایید.

دلایل بچه دار نشدن

خانواده جزء لاینکف هر تمدنی است و تصور یک خانواده بدون فرزند می تواند دشوار باشد. با این حال در دنیای امروز، تعداد زوج هایی که بچه دار نشدن را انتخاب می کنند به شدت افزایش یافته است. دلایل متعددی وجود دارد که زوج ها بچه نمی‌خواهند. شرایط مالی نامناسب، پیدا نکردن شریک زندگی مناسب برای بزرگ کردن فرزند، بیماری و… از جمله شرایطی است موجب بچه دار نشدن زوج ها می‌شود. در ادامه رایج ترین دلایلی که زوج ها برای بچه دار نشدن بیان می کنند را شرح داده ایم.

✔️ عدم تمایل به بچه

درحالی که بسیاری از افراد، کودکان را می پرستند و نمی توانند زندگی بدون آن ها را تصور کنند، دسته دیگری از افراد هستند که نمی خواهند فرزندی داشته باشند یا پدر و مادر شوند. این افراد بدون داشتن هیچ فرزندی کاملا شاد و راضی هستند. بنابراین بچه دار نشدن را ترجیح می دهند.

✔️ شغل

برخی از مشاغلی که افراد به آن علاقه مند هستند سخت به دست می آید و پس از دستیابی زمان زیادی را از آن ها می گیرد. به احتمال زیاد این افراد نمی خواهند که پس از این همه تلاش برای رسیدن به شغل دلخواه آن را از دست بدهند. به این دلیل که ایجاد یک حرفه ممکن است سال ها طول بکشد و آن ها ترجیح می دهند زمان و توجه خود را به جای بچه، روی شغلشان بگذارند.

اما اگر از زاویه دیگری نگاه کنیم، برخی از افراد به این دلیل که زمان زیادی را صرف شغلشان می‌کنند اگر بچه دار شوند، خیلی کم با کودکشان وقت می‌گذارند. آن ها همیشه نگران این هستند که فرزندشان آن طور که باید تربیت نشود یا احساس تنهایی کند. بنابراین این نیز می تواند از دلایل مهم والدین برای بچه دار نشدن می باشد.

✔️ بچه دار نشدن به دلیل شرایط مالی

امروزه شرایط مالی از مهم ترین دلایل افراد برای بچه دار نشدن است. از آن جایی که برخی از مردم به سادگی قادر به پرداخت هزینه های یک نوزاد از بدو تولد تا بزرگسالی نیستند، پس تصمیم می گیرند بدون داشتن بچه به زندگی خود ادامه دهند.

✔️ داشتن مسئولیت های دیگر

بسیاری از افراد هستند که از اطرافیان خود مراقبت می کنند. برای مثال: مراقبت از والدین سالمند یا همسری که مشکلات سلامتی دارد. صرف زمان و انرژی برای مراقبت از دیگران، افراد را از اضافه کردن مسئولیت هایی که همراه با کودک است منصرف می کند.

✔️ سبک زندگی

داشتن یک زندگی آرام، بیرون رفتن در هر ساعتی از شبانه روز، صرف وقت با سرگرمی های مختلف، توجه و علاقه زیاد به حیوانات خانگی و… این ها تنها جزء کوچکی از سبک زندگی برخی افراد است که حاضر نیستند در ازای بچه دار شدن از آن ها چشم پوشی کنند. این بدان معنا نیست که وجود بچه اجازه سرگرمی و خوشگذرانی به شما نمی دهد، اما واقعیت این است که زندگی بعد از بچه دار شدن چه بخواهیم چه نه، تغییر زیادی می کند. بنابراین کسانی که به سبک زندگی خود پایبند هستند و نمی خواهند تغییری ایجاد شود، ترجیح می دهند بچه دار نشوند.

✔️ خاطرات بد کودکی

کسانی که دوران کودکی دردناکی داشته اند، گاهی به خاطر ترس از تکرار همان اتفاقات برای فرزند خود بچه دار نمی شوند. اگرچه ممکن است والدینشان در کودکی مهارت های فرزند پروری مناسبی نداشته اند، آن ها می توانند طور دیگری با کودک خود رفتار کنند. اگر نمی دانند که باید چگونه از این شرایط بگذرند، می توانند از روانشناسان و مشاوران کمک بگیرند. در واقع آن ها با نوعی ترس نهفته درگیرند. این ترس مانع از تجربه حس های شیرین والدگری می‌شود.

✔️ مشکلات جسمانی زن یا مرد

نازایی یا ناباروری از دیگر علت های بچه دار نشدن زوج هاست. این دست زوج ها تمایل زیادی به فرزندآوری دارند، اما یک مشکل جسمانی مانع از برآورده شدن این خواسته آن ها می‌شود. خوشبختانه برای بسیاری از نازایی ها درمان های موثری به وجود آمده. اما هنوز هم هستند مردان و زنانی که به دلیل نقص های جسمانی قادر به بچه دار شدن نیستند.

مزایای زندگی بدون بچه

  • شما زمان و انرژی نامحدودی برای کارهای خود دارید. به خصوص اگر عاشق ورزش، هنر و تفریح باشید، نداشتن فرزند می‌تواند به شما زمان زیادی برای انجام کارهای مورد علاقه تان بدهد.
  • مسئولیت کمتر از مزایای بزرگ بچه دار نشدن است. همچنین مسئولیت کم، آرامش بیشتری به همراه می‌آورد.
  • زوج ها بدون داشتن بچه می‌توانند مقدار زیادی پول پس انداز کنند که زندگی آن ها را آسان‌تر می‌کند. این پول را می توان برای تحصیل، مسافرت و فعالیت های بیشتر برای لذت بردن از زندگی خرج کرد.

معایب بچه دار نشدن

  • زوج ها با مرور زمان، دیگر همان جذابیتی که در مراحل اولیه رابطه داشتند را نخواهند داشت. اینجاست که بچه ها به زندگی والدین معنا و هدف می دهند. بنابراین بچه دار نشدن می تواند روند زندگی را در دراز مدت بی معنا بکند.
  • عیب عمده ای که معمولا زوج های بدون فرزند با آن مواجه هستند، تنهایی در دوران پیری است. به ویژه زمانی که یکی از زوجین فوت می کند. کسانی که تصمیم به بچه دار نشدن می گیرند، در سال های پیری فاقد همراهی فرزندان و حتی نوه هایشان هستند و بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به افسردگی می‌باشند.
  • اگر دوستان و گروه های هم سن و سال شما بچه دارند، گاهی برای شما سخت می شود تا ارتباط راحتی با آن ها برقرار کنید. زیرا آن ها تمایل دارند همیشه در مورد فرزندشان صحبت کنند و شما در این مورد چیزی برای گفتن ندارید.

مشکلات ناشی از بچه دار نشدن

بچه دار نشدن چه ناشی از انتخاب شما باشد و چه ناشی از تقدیر برای زن و مرد ناراحتی هایی می‌تواند ایجاد نماید. به همین دلیل بیشتر متخصصان حوزه سلامت به زوج ها توصیه می‌کنند که در این خصوص در زمان معین اقدامات لازم را انجام دهند. در ادامه برخی از مشکلات ناشی از بچه دار نشدن را شرح داده ایم.

1️⃣ احساس اضطراب و استرس

بیشتر کسانی که متوجه ناتوانی شان در تجربه احساس والدگری می‌شوند، دیر یا زود با مشکلات اضطرابی شدیدی مواجه می‌گردند. در واقع بچه دار نشدن برای آن ها نوعی بحران است که معنا و مفهوم زندگی شان را به چالش می‌کشد. انسان به طور ذاتی ترس از مرگ و فناپذیری دارد. در واقع بچه دار شدن روشی برای غلبه بر این ترس ذاتی ماست. با دانستن ناتوانی در بچه دار شدن، ترس از نیستی و فناپذیری نیز بر فرد غالب می‌شود. زن و مرد برای غلبه بر این نوع اضطراب باید هر چه سریع تر به متخصصان حوزه سلامت و روانشناس مراجعه نمایند.

2️⃣ احساس تنهایی ناشی از بچه دار نشدن

زوج های جوان شاید چندان با این احساس مواجه نشوند. اما وقتی که پا به سن گذاشتند و نزدیکانشان به دلایل مختلف از آن ها دور شدند و یا پدر و مادر خود را از دست دادند، آن وقت پیامدهای بچه دار نشدن خود را بیشتر لمس خواهند کرد. طبق مطالعات مردان و زنانی که دارای فرزند و نوه هستند و با آن ها وقت می‌گذرانند، سلامت روان بیشتری نسبت به دیگر هم گروه هایی که از این ارتباطات محروم بودند داشتند. بنابراین بچه دار نشدن احساس تنهایی را در دوران میانسالی و سالمندی تشدید می‌کند.

3️⃣ اختلاف و درگیری با همسر

خیلی اوقات زوج ها بنا به صلاح فرزندان و نگهداری از کانون خانواده در برابر خواسته های یکدیگر گذشت نشان می‌دهند. در واقع فرزندان باعث می‌شوند که زن و مرد تلاش بیشتری برای حفظ ازدواج و خانواده از خود نشان دهند. بچه دار نشدن یکی از عواملی است که باعث سردی، جدایی و عدم پایبندی زوج ها بر یکدیگر می‌شود. البته که فرزندان علت پایبندی ازدواج ها نمی‌توانند باشند. اما بچه دار نشدن احتمال اختلاف با همسر را بیشتر می‌کند.

کنار آمدن با غم ناشی از بچه دار نشدن

اگر بچه دار نشده اید یا قادر به بچه دار شدن نیستید، هیچ ایرادی ندارد. زندگی ما فقط در فرزندآوری معنا پیدا نمی‌کند. شما برای مقابله با این غم باید پویا باشید. پس اقداماتی که در ادامه گفته ایم را انجام دهید و اگر هنوز با این غم مواجه اید حتما با شماره های درج شده جهت دریافت خدمات درمانی تماس بگیرید.

✅ ناراحتی خود را از بچه دار نشدن بیان کنید

ابراز احساسات یکی از راه های کاهش رنج ماست. بله بروز ناراحتی ها نزد هر کسی کار درستی نیست. اما شما می‌توانید در این باره پیش دوستان امین و یا درمانگر خود به راحتی صحبت کنید. خیلی اوقات صحبت با یک نفر و در میان گذاشتن احساسات موجب آرامش ما می‌شود. شاید همین صحبت کردن خود نوعی درمان به حساب بیاید.

✅ خود تان را مقصر ندانید

هرگز به خاطر بچه دار نشدن خود را مقصر ندانید. حتی اگر زمانی این انتخاب شما بوده باشد، هیچ ایرادی ندارد. شما برای درک اهیمت این موضوع نیاز به تجربه داشته اید. با سرزنش خودتان هیچ چیز عوض نمی‌شود. پس در عوض بگردید تا ببینید که چه کارهایی باعث جبران بچه دار نشدن شما می‌شود.

✅ با همسرتان همراه بشوید

همانطور که شما بچه دار نشده اید همسرتان نیز از این موهبت بی بهره بوده است. هیچ کس به اندازه همسرتان احساس و شرایط شما را درک نمی‌کند. پس حضور و همراهی او را بپذیرید و با یکدیگر به دنبال راهکاری برای کاهش این رنج باشید.

✅ با زوج هایی که وضعیت مشابه شما را دارند معاشرت کنید

این که حس کنید تنها زوج بدون بچه فقط شما نیستید موجب التیام دردهایتان می‌شود. شما در این مسیر و در موقعیت های مختلف زوج هایی را خواهید دید که بچه دار نشده اند. می‌توانید با آن ها معاشرت کنید. چنین معاشرتی به شما حس همدردی خواهد داد.

✅ به دنبال تامین هزینه های درمان باشید

اگر هنوز فرصتی برای بچه دار شدن وجود دارد، آن را از دست ندهید. شاید قدم گذاشتن در این مسیر به نتیجه دلخواه منتهی نشود، اما تلاش تان را کرده اید. روش های درمان مختلفی برای بچه دار نشدن وجود دارد. شما با دریافت این خدمات می‌توانید غم ناشی از این مساله را بکاهید.

✅ محیط هایی که به خاطر بچه دار نشدن آزارتان میدهند ترک کنید

گاه دیدن بچه های فامیل یا بچه هایی که در زمین های پارک مشغول بازی هستند، شما را آزار می‌دهد. از این بابت خود را سرزنش نکنید. چیزی که دل تان می‌خواسته عایدتان نشده. ایرادی ندارد. به جای تماشا و غصه خوردن، نگاه تان را تغییر دهید. به مکان ها و جمع هایی بروید که شما را کمتر به یاد بچه دار نشدن تان می‌اندازد.

سخن آخر

درحالی که عده کمی از افراد به دلیل مشکلات پزشکی بچه دار نمی‌شوند، اما برخی دیگر خودشان انتخاب می کنند که بچه دار نشوند. به طور حتم والد نشدن مسئولیت های کمتر و زمان زیادی را برای زوج های متأهل به ارمغان می‌آورد، اما ممکن است در سال های بعد تأثیر منفی در زندگی آن ها داشته باشد. نمی توان گفت که زندگی بدون بچه انتخاب درست یا غلطی است. مهم این است که زوج ها هر تصمیمی که می گیرند، باید آن را به دلایل درست و بدون پشیمانی انجام دهند.

برای دریافت مشاوره در زمینه بچه دار نشدن می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: بچه دار نشدن | دلایل بچه دار نشدن چیست؟

مادران شاغل | راهکارهایی موثر برای مادر شاغل

۵ بازديد

مادران شاغل تحت تاثیر فشارهای زیادی قرار دارند. آن‌ها معمولا احساس می‌کنند بار مضاعفی را در زندگی به دوش می‌کشند. و همواره نیازمند دریافت حمایت و کمک از جانب همسر خود هستند. مادران شاغل علاوه بر رسیدگی به امور اقتصادی باید زمان بسیاری را صرف کارهای خانه و رسیدگی به فرزندان بکنند. همین امر باعث می‌شود که به مرور فرسودگی را تجربه کنند. و برای مدیریت کارهای خود با چالش‌های زیادی روبه‌رو شوند.

با این حال با انجام برخی راهکارها می‌توان تا حدودی این مشکلات را کاهش داد. در همین راستا درک و کمک کردن همسر در کنار بهره بردن از مشاوره کودک می‌تواند بسیار موثر باشد. ما در ادامه این مقاله به راهکارهایی برای مقابله با این چالش‌ها پرداخته‌ایم پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

منبع: مادران شاغل | راهکارهایی موثر برای مادر شاغل

مادران شاغل و رابطه آن ها با نوزاد

مادران شاغل به دلیل استقلال بیشتر و وابستگی کمتر به اطرافیان، به کودک خود آموزش می‌دهد که با اعتماد به نفس بیشتری رفتار کند. اما تنها اعتماد به نفس بالا از مزیت تربیت مادران شاغل نیست. اینگونه مادران فردیت و سبک زندگی بهتری را به فرزندان خود آموزش می‌دهند.

اما در کنار تمام این مزیت ها، معایبی نیز وجود دارد. کودکانی که مادران شاغل دارند، تنهایی بیشتری را در طول روز سپری می‌کنند. با اندکی برنامه ریزی و پشتکار بالا می‌توان محیط خانه را از کار جدا کرد. و زمان بیشتری را برای کودکان صرف کرد. در این مقاله راجع به تمامی موارد ارتباط مادران شاغل با فرزندان را توضیح داده ایم.

مادران شاغل | چالش‌ها، مسائل و مشکلات مادران شاغل

مادران شاغل از همه سو تحت تاثیر فشارها و مشکلات متعددی قرار دارند. نقش مادر در تربیت فرزندان بسیار مهم است و لازم است که مادران در کنار نقش مادری خود بتوانند از عهده انجام کاری که مسئولیت آن را برعهده گرفته‌اند نیز بربیایند. این مسئله باعث می‌شود که این چالش‌ها و مشکلات شکل بگیرد. از جمله مهم‌ترین چالش‌هایی که مادران شاغل را درگیر خود می‌کند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

برهنه دیدن والدین | دیدن بدن لخت پدر و مادر

۶ بازديد

برهنه دیدن والدین برای کودک زیر 2 سال مشکلاتی به همراه ندارد. زیرا کودک در این سن توجهی به اندام تناسلی والدین ندارد. و صرفا برای آشنایی و شناختن اندام ها از والدین سوال می‌پرسد. پوشش والدین در خانه بستگی به اعتقادات، فرهنگ و شرایط خانوادگی والدین دارد. اما جهت آموزش حریم خصوصی باید برای تعویض لباس به اتاق در بسته مراجعه کنید. این شرایط برای کودکان بالای 2 سال حتما باید رعایت شود. کودکان رفتار والدین را عینا تکرار می‌کنند. بنابراین برای آموزش و تربیت مناسب، باید رفتار خود را اصلاح کنید.برهنه دیدن والدین همراه با پیامدهایی است که آینده کودک را به خطر می‌اندازد. این پیامدها شامل بلوغ زودرس، اختلالات جنسی، اختلالات یادگیری، افسردگی و اضطراب می‌شود. برای پیشگیری از این اتفاقات خطرساز، بهتر است که برای هر رفتار خود از روانشناس کمک بگیرید.

منبع: برهنه دیدن والدین | دیدن بدن لخت پدر و مادر​​​​​​​

برهنه دیدن والدین

طبق نظر روانشناسان، پوشش زیادی جلوی فرزندان یا پوشش خیلی آزاد در مقابل فرزندان نادرست است. چرا که پوشش خیلی زیاد باعث کنجکاوی کودکان می‌شود. اما پوشش خیلی آزاد نیز باعث تحریکات جنسی می‌شود. و فشار جنسی زیادی بر کودک وارد می‌شود. والدین با شیوه لباس پوشیدن به فرزندان خود می‌آموزند که چه پوششی در چه موقعیتی درست و مناسب است. عدم پوشش مناسب در خانه موجب ندانستن حد و مرزها می‌شود.

اما برهنه دیدن والدین به صورت اتفاقی یا عمدی موضوع جداگانه ای است. شاید کودک پسر با پدر به حمام برود یا کودک دختر همراه مادر به حمام برود. مشاهده برهنگی والد همجنس پیامدهای آنچنانی ندارد. اما زمانی که والدین ناهمجنس به صورت عمدی در حضور فرزندان برهنه می‌شوند، شاید همراه با پیامدهایی باشد.

برهنه دیدن والدین تا سن 2 سالگی به دلیل عدم توجه کودکان همراه با مشکل و ایراد نیست. اما اگر کودک با مشاهده برهنگی والدین دچار خجالت، شرم و نشانه های شرمساری شود، بهتر است که خود را بپوشانید.

آیا برهنه دیدن والدین ایراد دارد؟

برهنه دیدن والدین توسط کودک با ایراد همراه نیست. اما تا زمانی که خود والدین حس بدی پیدا نکنند. کودک 24 ماهه با مشاهده برهنگی پدر و مادر خود از چیزی خجالت نمی‌کشد. این کودک از سر کنجکاوی شاید به اندام تناسلی پدر و مادر اشاره کند و سوال بپرسد. اما پرسش سوال صرفا برای کسب اطلاعات است.

همانطور که در ابتدای این بخش از مقاله توضیح داده ایم. آیا خود والدین با برهنه بودن راحت هستند؟ برخی از والدین به راحتی برهنه بودن را می‌پذیرند. و با برهنگی راه آموزش اندام را برای کودک باز می‌کنند. اما دسته دومی هم وجود دارند که اعتقاد دارند کودک فقط باید بدن والد همجنس خود را مشاهده کند. دسته سوم نیز معتقدند که برهنه دیدن والدین همراه با پیامدهای مشکل ساز است. و احساس می‌کنند که مشاهده والدین لخت باعث آموزش مسائل جنسی نامناسب است.

بنابراین برای این سوال که برهنه دیدن والدین خوب است یا خیر، باید مسائل فرهنگی، عادت ها، باورها و اعتقادات را در اولویت قرار داد. اما به طور کل برهنه دیدن والدین تا سنین 2 سالگی ایرادی ندارد. اگر فرزند شما در این سنین نیز احساس شرم، خجالت، پوشاندن چشم ها و … از خود نشان داد بهتر است که بدنتان را بپوشانید

پیامدهای برهنه دیدن والدین

پوشش نامناسب پدر و مادر یا برهنه دیدن والدین از نظر روانشناسان چندان جالب نیست. اگر والدین پوشش نامناسب و خیلی آزادی در مقابل فرزندان خود داشته باشند، تربیت نادرستی را انتخاب کرده اند و با این کار باعث آسیب به روان فرزند می‌شوند. به طور کلی برهنه دیدن والدین همراه با پیامدهایی است که در ادامه توضیح داده ایم.

عدم توانایی دوستیابی کودکان

۶ بازديد

عدم توانایی دوستیابی کودکان چه علتی دارد؟ برقراری رابطه با همسن و سالان و پیدا کردن همبازی از مهم‌ترین روابطی است که در سنین کودکی ایجاد می‌شود. این رابطه‌ها تا حد زیادی حائز اهمیت هستند چراکه کودکان از دوستان خود چیزهای زیادی را یاد می‌گیرند. با وجود ثبات نداشتن دوستی‌های شکل گرفته شده در دوران کودکی، بازهم بسیار مهم است که پدر و مادر مهارت‌های ارتباطی و دوست یابی درست را به کودکان‌شان آموزش دهند؛ چراکه منجر به رشد شخصیتی و اجتماعی فرزندان‌شان می‌گردد. در ادامه همراه ما باشید تا به علت‌های عدم توانایی دوستیابی کودکان و راهکارهای موثر در این زمینه بپردازیم.

منبع: عدم توانایی دوستیابی کودکان

اهمیت توانایی دوستیابی کودکان

جالب است بدانید که کودکان همراه با یادگیری راه رفتن، دوستیابی و پیدا کردن همبازی را نیز می‌آموزند و به تدریج می‌توانند در ارتباط با دیگران مهارت پیدا کنند. البته این موضوع در مورد تمامی کودکان صدق نمی‌کند چراکه برخی در پیدا کردن دوست ناتوانند و همین موضوع سبب می‌شود که به مرور تنها و گوشه‌گیر شوند و یا مدام به والدین خود وابسته باشند.

تفاوت‌های موجود در نحوه دوست‌یابی و ارتباط با دیگران تا حد زیادی وابسته به ویژگی‌های فردی و ذاتی انسان‌ها است اما مهارتی آموختنی نیز می‌باشد که افراد می‌توانند در طول زندگی آن را بیاموزند. به طور کلی انسان‌ها موجوداتی اجتماعی هستند که از نیازهای درونی آن‌ها این است که در گروه‎‎‌های مختلف عضو باشند؛ همین تمایل سبب می‌شود که کودکان از سن چهار و پنج سالگی دوستانی را برای خود انتخاب کنند. در صورتی که نتوانند تا این سنین با دیگران ارتباط برقرار کنند،

دوست گریزی یا عدم توانایی دوستیابی کودکان

برخی از کودکان به صورت ذاتی تمایل ندارند با همسن و سالان خود بازی کنند و یا با آن‌ها ارتباط برقرار کنند. همین موضوع سبب می‌شود که به تدریج گوشه‌گیر و منزوی شوند؛ که لازم است اشاره کنیم انزواطلبی در کودکان می‌تواند از رشد اجتماعی آن‌ها جلوگیری کند.

البته برخی دیگر از کودکان تمایل به پیدا کردن دوست و همبازی دارند اما نمی‌توانند با دیگر کودکان ارتباط برقرار کنند. برای پیدا کردن علت عدم توانایی دوستیابی کودکان باید سه گام اصلی طی گردد که در ادامه آن‌ها را توضیح داده‌ایم. در صورتی که فرزندتان با کسی بازی نمی‌کند، مقاله بازی نکردن کودکان را بخوانید.

1. کشف علت عدم توانایی دوستیابی کودکان

اگر کودک‌تان نمی‌تواند با همسن و سالان خود دوست شود و یا در نحوه برقراری ارتباط با دیگر کودکان مشکل دارد، سعی کنید با او صحبت کنید و علت را متوجه شوید. در صورتی که نمی‌توانید از طریق حرف زدن با فرزندتان علت این مشکل را بفهمید؛ توصیه می‌شود از مشاوره کودک استفاده کنید.

2. برنامه‌­ریزی برای حل مشکل عدم توانایی دوستیابی کودکان

سعی کنید از اهمیت برقراری رابطه و پیدا کردن دوست با فرزندتان صحبت کنید. او را در شرایطی قرار دهید که با همسالان خود در ارتباط باشد و بتواند به گونه‌ای با آن‌ها ارتباط برقرار کند. به عنوان مثال او را در کلاس‌های ورزشی و یا آموزشی ثبت نام کنید.

3. نحوه پاسخ به مشکل دوست‌یابی

سعی نکنید بر روی موضوع دوست‌یابی کودک‌تان پافشاری کنید به گونه‌ای که باعث رنجش و آزار فرزندتان شوید. به کودک‌تان فرصت دهید تا کم‌کم با اهمیت دوست‌یابی و ارتباط با دیگران آشنا گردد.

همین‌طور باید اشاره کنیم نباید به کودک خود عنوان‌های خجالتی، ساکت و یا … را نسبت دهید؛ چراکه این عنوان‌ها زمینه بروز اضطراب اجتماعی و رفتارهای نامناسب برای او را فراهم می‌کند.

علت های عدم توانایی دوستیابی کودکان

در ادامه به مهم‌ترین علل عدم توانایی دوستیابی کودکان اشاره کرده‌ایم. علاوه بر این موارد، برخی از عوامل ژنتیکی نیز می‌توانند در این مساله دخیل باشند که برای تشخیص دقیق‌تر نیاز به بررسی بیشتر توسط متخصصین هست.

1.عزت نفس پایین

از عواملی که سبب می‌شود کودکان توانایی بالایی در ایجاد رابطه دوستی داشته باشند، داشتن عرت نفس بالا است. داشتن عزت نفس بالا به این معناست که کودکان خود را موجوداتی دوست داشتنی و مهم می‌دانند و همین موضوع سبب می‌شود که آن‌ها بتوانند با دیگر کودکان ارتباط موثرتری برقرار کنند. بنابراین والدین می‌توانند با تقویت عزت نفس کودکان‌شان به آن‌ها کمک کنند تا در نحوه پیدا کردن دوست بهتر عمل کنند.

2. اضطراب علت عدم توانایی دوستیابی کودکان

از دیگر علت‌هایی که سبب می‌شود کودکان در زمینه دوستیابی و برقراری ارتباط با همسالان خود ضعیف عمل کنند، داشتن اضطراب بیش از حد است. علت وجود اضطراب در هر کودکی متفاوت می‌باشد که پدر و مادر می‌توانند به کمک روانشناس از آن مطلع شوند. چرا که نشانه‌های اضطراب در کودکان با بزرگسالان تفاوت دارد.

3.عدم آگاهی از مهارت‌های ارتباطی

مهم‌ترین موضوعی که در عدم توانایی دوستیابی کودکان مطرح است، عدم آگاهی آنان از مهارت‌های ارتباطی می‌باشد. در واقع در یادگیری مهارت‌های ارتباطی هم پدر و هم مادر نقش دارند و باید شیوه‌های درست آن را به فرزندشان آموزش دهند. از طرفی دیگر کودک باید زمان کافی را در میان همسن و سالان خود بگذراند تا بتواند کم‌کم این مهارت را بیاموزد.

4.تجربه اختلالات رفتاری

برخی اختلالات رفتاری همچون اوتیسم و یا افسرگی سبب می‌شود که کودکان تمایلی به دوستیابی و برقراری ارتباط با همسالان خود نداشته باشند. برخی کودکان نیز به دلیل اختلال بیش فعالی در رابطه‌های دوستانه خود، موجوداتی پرخاشگر هستند که به همین دلیل از جانب دوستانش طرد می‌شوند و نمی‌توانند رابطه‌های دوستانه خوبی را شکل دهند.

راهکار حل مشکل عدم توانایی دوستیابی کودکان

در زمینه حل مشکل عدم توانایی دوستیابی کودکان راهکارهای بسیاری وجود دارد که در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره کرده‌ایم. برخی از والدین به جای یافتن راه حلی برای عدم توانایی دوستیابی کودکان آن را به زمان موکول می‌کنند. در این خصوص باید بگوییم که ذهن و روان کودک شما در حال شکلگیری است و هر لحظه آن اهمیت دارد. پس هرگز چنین مساله مهمی را به زمان نسپارید.

1.ثبت نام کودک در کلاس آموزشی

برای این‌که فرزندتان بتواند با همسالان خود در ارتباط باشد و ارتباط با آن‌ها را بیاموزد، باید در محیط‌های مختلفی قرار بگیرد. به همین دلیل بهتر است فرزندتان را در کلاس‌های فوق برنامه ثبت نام کنید و او را در موقعیت‌های مختلف دوستیابی قرار دهید. در چنین حالتی کودک بدون فشار دیگران می‌تواند دوستانی را برای خود انتخاب کند و در کنار آن نیز کم‌کم اجتماعی بودن را بیاموزد.

2.دعوت دوستان کودک به خانه

دوستان فرزندتان را به خانه‌تان دعوت کنید و به آن‌ها اجازه دهید تا آزادانه با یکدیگر بازی کنند. کودکان از طریق بازی کردن می‌توانند انرژی خود را تخلیه کنند و همینطور رشد شناختی و رفتاری بیشتری داشته باشند.

در طول مدت بازی فرزندتان با دوستانش، می‌توانید آن‌ها را زیرنظر بگیرید و نواقص و کاستی‌های کودک خود را در روابطه دوستانه‌اش شناسایی کنید.

3.رفتن به گردش‌های خانوادگی

سعی کنید برای گردش‌های دسته جمعی و مهمانی‌های خانوادگی برنامه ریزی کنید و از کودک‌تان بخواهید که در این دورهمی‌ها با هم‌سالان خود ارتباط برقرار کند.

4.بازی کردن

در طول روز زمان‌هایی را برای بازی کردن با فرزندتان اختصاص دهید. بازی کردن جذابیت بسیار زیادی برای کودکان دارد و می‌تواند به عنوان یکی از راه‌های ارتباطی مناسب با دیگران کودکان باشد.

بنابراین بازی کردن می‌تواند برقراری ارتباط با همسالان را در دیگر محیط‌ها همچون مدرسه برای کودک آسان‌تر کند؛ چراکه از آن به عنوان دلیلی برای برقراری ارتباط با دیگر افراد استفاده می‌کند.

سخن آخر

از مهم‌ترین مهارت‌هایی که لازم است والدین آن را به کودک خود بیاموزند، مهارت دوستیابی و برقراری ارتباط با دیگر افراد است.

عدم توانایی دوستیابی کودکان به دلایل مختلفی همچون اضطراب و یا عزت نفس پایین رخ می‌دهد، به سمت تنهایی گرایش پیدا می‌کنند. در چنین شرایطی بهتر است برای بررسی شرایط کودک و آموزش مهارت دوستیابی به او، با یک روانشناس و متخصص مجرب در این زمینه مشورت کنید.

دریافت مشاوره روانشناسی کودک سبب می‌شود که والدین تمامی جوانب این مشکل در کودکشان را بسنجند و در صورت وجود اختلال و یا مشکلی در فرزندشان آن را حل کنند. مشاوران مرکز تخصصی ذهن نو آماده ارائه مشاوره تخصصی پیرامون عدم توانایی دوستیابی کودکان به شما والدین گرامی می‌باشند.

برای دریافت مشاوره در زمینه عدم توانایی دوستیابی کودکان می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز کلینیک تخصصی کودک نی نی مایند از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید

سوالات متداول

آیا اختلال اضطراب در کودکان، در عدم توانایی آن‌ها در دوستیابی موثر است ؟

بله، برخی از کودکان به دلیل داشتن اضطراب بیش از حد، نمی‌توانند با همسالان خود ارتباط برقرار کنند که این موضوع نیازمند بررسی‌های بیشتر توسط روانشناس می‌باشد.

چه زمانی باید برای عدم توانایی دوستیابیب کودکان خود کمک تخصصی بگیریم؟

کودکان از 4 الی 5 سالگی توانایی برقراری ارتباط و دوست یابی را پیدا می کنند. آن ها با ورود به پیش دبستانی و دبستان توانایی خود را در این زمینه محک خواهند زد. اگر فرزند شما هنوز در دوران دبستان نتوانسته با همسالانش ارتباط برقرار کند، حتما هر چه زودتر به روانشناس کودک مراجعه نمایید.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: عدم توانایی دوستیابی کودکان

رفتار با کودک بی ادب | برخورد با بچه بی ادب

۷ بازديد

رفتار با کودک بی ادب یکی از دشواری های والدین است. کودکان بی ادب به دلیل رفتارهای نامناسب والدین، تربیت اشتباه، الگو گیری نامناسب و بد دهنی اطرافیان یاد گرفته اند که این رفتار مناسب است. یکی از بارزترین علت های رفتار بی ادبانه کودکان، جلب توجه است. والدین زمانی که نسبت به رفتارهای کودک خود بی توجه باشند، کودک با یک رفتار نامتعارف توجه والدین را به خود جلب می‌کند. بنابراین با توجه به دلایل گفته شده، ریشه رفتار بی ادبانه کودک تربیت والدین است. اما با اصلاح به موقع رفتار و کمک از روانشناس کودک می‌توانید رفتار خود را اصلاح کنید. روانشناس کودک با پیگیری و ریشه یابی علت رفتار بی ادبانه کودک به والدین آموزش می‌دهد که چه رفتاری را در خود درست کنند و چگونه با کودک بی ادب رفتار کنند.

منبع: رفتار با کودک بی ادب | برخورد با بچه بی ادب

رفتار با کودک بی ادب

 

برخی از کودکان به دلیل تربیت نادرست، جلب توجه یا والد بی ادب از خود رفتارهای بی ادبانه نشان می‌دهد. بیشتر کودکان سعی دارند تا با این طرز رفتار مجلس را دست خود بگیرند. و دیگران را با خود سرگرم کنند. به همین دلیل حتی اگر با برخورد بدی مواجهه شوند رفتار خود را شدیدتر خواهند کرد.

احتمالا شما نیز با این کودکان روبرو شده اید. و والدین ناامید این کودکان را نیز مشاهده کرده اید. اما مهم‌ترین اشکال کار، تربیت نادرست والدین است. در این شرایط اگر کودکی نسبت به شما بی ادبی کرد باید به شیوه ای خاص با او رفتار کنید. جهت رفتار با کودک بی ادب در این مقاله راهکارهای مفیدی ارائه داده ایم.

علت رفتار بی ادبانه کودکان

قبل از اینکه روش های رفتار با کودک بی ادب را بدانید. باید از علت آن آگاه باشید. زمانی که با بد رفتاری کودکی مواجهه می‌شوید، احتمالا این سوال برای شما پیش خواهد آمد که چرا و به چه دلیل این رفتار نامناسب از کودک سر می‌زند. طبق تحقیقاتی که در دانشگاه هاروارد انجام شد، 5 عامل اساسی در رفتار بی ادبانه کودکان وجود دارد. که در ادامه در رابطه با هریک توضیح مختصری صورت گرفته است.

مادر خوب | ویژگی های بهترین مادر چیست؟

۶ بازديد

مادر خوب ویژگی هایی را در تربیت خود ارائه می‌دهد که باعث پیشرفت کودکش می‌شود. آیا می‌دانید ویژگی های مادر خوب چیست؟ هدف هر مادری این است که برای فرزندش بهترین عملکرد خود را داشته باشد؛ اما نکته اینجاست که معنی مادرخوب بودن به تعداد افراد روی زمین متفاوت است.

عده‌ای مادرخوب بودن را در سخت‌گیری و تحمیل عقاید و تجارب خود به کودک و عده‌ای دیگر آن را در سهل گرفتن، آزاد گذاشتن و دادن حق انتخاب به فرزند خود می‌دانند. بااین‌حال هدف همه، کمک به فرزندان خود در رسیدن به خوشبختی و موفقیت است. لذا توصیه می‌شود ابتدا صفات و ویژگی‌های حقیقی مادر خوب را شناخته تا بتوانید در جهات آن‌ها گام بردارید.

منبع: مادر خوب | ویژگی های بهترین مادر چیست؟

مادر خوب

از نظر روانشناسی، مادر خوب ویژگی هایی دارد. که این ویژگی ها باعث پیشرفت نوجوان در آینده خواهد شد. کودکی که توسط مادر خوب تربیت شود، از سلامت جسمانی و روانی خوبی نیز برخوردار است. مادران خوب نیز برای تربیت فرزندان خود سخت گیری می‌کنند.

اما به طور کل اصلی ترین نقش این مادران، صبر و نقش حمایتگری آنها است. مادر خوب از ویژگی هایی برخوردار است که شامل: صبر، حمایت، کشف استعداد، گوش شنوا و … می‌شود. اگر توانایی کنترل رفتار و کردار خود در مقابل تربیت فرزندان ندارید، بهتر است از روانشناس کودک کمک بگیرید. بچه مهم است، اما تربیت بچه از خودش مهم تر!

ویژگی های مادر خوب

ویژگی های مادر خوب باید به شیوه ای باشد که فرزند در زندگی آینده خود با مشکل روبرو نشود. مادر خوب در شیوه تربیتی خود از روانشناس کودک کمک می‌کند تا با خطا روبرو نشود. در ادامه راجع به ویژگی های مادر خوب توضیح داده ایم.

جنون بعد از زایمان

۵ بازديد

جنون بعد از زایمان یکی از مسائلی است که ترس و نگرانی زیادی را برای مادران باردار ایجاد می‌کند. در واقع اکثر مادران می‌خواهند بدانند که این مشکل چه علتی دارد. و چگونه می‌توان از آن پیشگیری کرد. زایمان یکی از رویدادهای مهم زندگی زنان است که منجر به بروز نوساناتی در خلق و روحیه می‌شود.

در این میان برخی افراد این نوسانات را به شدت بیشتری تجربه می‌کنند و دچار علائمی نظیر توهم و هذیان نیز می‌شوند که می‌تواند برای آن‌ها ترسناک باشد. فاکتورهای زیادی در بروز جنون بعد از زایمان نقش دارند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به آمادگی زیستی و زمینه خانوادگی اشاره کرد. در ادامه این مقاله توضیحات بیشتری در مورد علائم، علل و روش های درمان جنون بعد از زایمان ارائه کرده‌ایم.

منبع: جنون بعد از زایمان

جنون بعد از زایمان چیست؟

زایمان چه از نظر جسمی و چه از نظر روانی یک رویداد مهم برای بانوان محسوب می‌شود. در نتیجه متخصصان بر این باورند طبیعی است که مادران اندکی بعد از به دنیا آمدن فرزندشان احساساتی نظیر غم، ترس و اضطراب را تجربه کنند. اما برخی از مادران پس از زایمان دچار مشکلات روحی بسیار شدیدتری می‌شوند که با عوارض روحی زایمان یا حتی افسردگی پس از زایمان نیز قابل توجیه نیست و به عنوان جنون بعد از زایمان تعریف می‌شود.

در جنون بعد از زایمان بیمار تماس خود را با واقعیت از دست می‌دهد و علائمی نظیر توهم و هذیان را تجربه می‌کند. توهم زمانی اتفاق می‌افتد که مادر چیزهایی می‌بیند یا می‌شنود که در واقعیت وجود ندارند. همچنین هذیان به شرایطی گفته می‌شود که نوعی اعتقادات راسخ غلط در فرد شکل می‌گیرند که با هیچ گونه استدلالی تغییر نمی‌کنند.

علائم اختلال جنون بعد از زایمان

علائم اختلال جنون بعد از زایمان تا حد زیادی به فاز مانیای اختلال دو قطبی شبیه است. به طوری که این مشکل نیز اغلب با احساس بیقراری، کم خوابی و افزایش تحریک پذیری شروع می‌شود که این‌ها به مرور جای خود را به علائم شدیدتری می‌دهند. از جمله این علائم باید به موارد زیر اشاره کرد.

مشکلات زنان مطلقه

۵ بازديد

عوارض و مشکلات زنان مطلقه با کمترین حمایت از جانب جامعه و خانواده و عدم درمان موجب بروز بیماری های روان‌تنی و آسیب به روان است.

مشکلات زنان مطلقه در زمینه های اجتماعی، روانی و جسمانی دسته بندی می‌شود. مشکلات در زمینه روانی شامل اضطراب، افسردگی، غم، ترس، خشم و احساس گناه می‌شود. و در زمینه اجتماعی دچار مشکلاتی در دسته مسائل اقتصادی، مشکلات فرزندان، عدم امنیت در جامعه و... می‌شود. مشکلات خانم ها پس از جدایی نسبت به آقایان بیشتر است. معمولا خانم ها به دلیل افکار اشتباه و قدیمی بعد از طلاق مایه ننگ خانواده تلقی می‌شوند. اما حقیقت چنین نیست. گاهی ماندن در زندگی ضرر به جان و جسم شماست. اما به طور کل قبل از درخواست طلاق از روانشناس کمک بگیرید و به دنبال راه چاره برای حل مسائل زندگی باشید.

منبع: مشکلات زنان مطلقه

مشکلات زنان مطلقه

براساس بررسی های آماری روز به روز میزان طلاق رو به افزایش است. در سرزمین زیبای ما یعنی ایران، میزان طلاق در سال های 1358 تا 1397 از 6 % به 31% درصد رسیده است. طلاق هم در مردان و هم در زنان باعث پدید آمدن مشکلات روحی و اجتماعی می‌شود. اما شدت این پیامدها در زنان مطلقه بسیار بیشتر از آقایان نمود پیدا می‌کند.

عوارض و مشکلات زنان مطلقه با کمترین حمایت از جانب جامعه و خانواده و عدم درمان موجب بروز بیماری های روان‌تنی و آسیب به روان است. معمولا زنان مطلقه در این دوران با دو دسته مشکلات روبرو می‌شوند.1- مشکلات روحی و روانی، 2- مشکلات اجتماعی. چرا که آن ها خیلی اوقات در جمع ها و اجتماعات مختلف با رفتارها و بازخوردهای ناپسندی مواجه می‌شوند. در این بازه دریافت کمک روانشناس کمک زیادی برای بهبود زندگی شما می‌کند.

پیامدهای روحی و روانی زنان مطلقه

طلاق تجربه ای تلخ و ناراحت کننده است. معمولا همه کسانی که طلاق می‌گیرند، دچار افسردگی و بی اعتمادی می‌شوند. مشکلات روحی و روانی باعث می‌شود که کمتر به فعالیت های روزانه بپردازند. زنان مطلقه معمولا بیشتر با مشکلات روحی درگیر می‌شوند.به همین دلیل در ادامه تعدادی از مشکلات روحی و روانی زنان مطلقه را توضیح داده ایم. تا با موارد اصلی این مشکلات مواجه شوید.

1. افسردگی

یکی از اصلی ترین مشکلات روحی و روانی زنان مطلقه پس از جدایی، افسردگی است. خانم ها با درصد بالاتری پس از طلاق به افسردگی مبتلا می‌شوند. طول مدت افسردگی پس از جدایی حدودا 3 سال است. برای رهایی از افسردگی باید فورا به روانشناس و متخصص حرفه ای در این حوزه پناه ببرید. روانشناسان با کمک درمان های متعدد روال زندگی فرد را تغییر می‌دهند. و البته با کمک این درمان ها احساسات مثبت جایگزین احساسات منفی می‌شود.

2. اضطراب

اضطراب زنان مطلقه، اضطراب طبیعی نیست. خانم ها در این شرایط اضطرابی جدا و متفاوت از اضطراب های دیگر تجربه می‌کنند. این اضطراب ها بسیار فراتر از حد انتظار و در حد اختلالات اضطرابی است. ما گاهی برای سخنرانی دچار اضطراب می‌شویم. در برخی مواقع بر اثر مصاحبه کار با اضطراب درگیر می‌شویم. اما اضطراب زنان مطلقه متمایز با تمامی این اضطراب ها می‌باشد.

3. ترس

ترس نمونه بارزی از رفتار زنان مطلقه است. این آسیب روانی در تمام جنبه های زندگی افراد مطلقه نمایان می‌شود. ترس از اعتماد، ترس از دست دادن، ترس از ازدواج دوباره و ... به طور کلی در تمامی خانم ها پس از جدایی بروز پیدا می‌کند. فکر به آینده و مشکلات احتمالی پیش رو باعث آسیب های جدی تر و ترس های بیشتر می‌شود. در این شرایط افراد باید به توانایی های خود اعتماد داشته باشند و با کمک روانشناس بر ترس های خود غلبه کنند.

4. خشم

خشم پس از جدایی معمولا از ترس نشات می‌گیرد. زمانی که زنان مطلقه قبل از جدایی در زندگی آسیب های جسمانی و روانی زیادی را تجربه کرده باشند، به خشم بیشتری مبتلا می‌شوند. ترس از جدا شدن فرزندان باعث تشدید این خشم می‌شود. با این وضعیت تفکر عاقلانه و تصمیم های منطقی از فرد سلب می‌شود. خشم، عصبانیت، نفرت، کینه و تمامی هیجانات منفی زنان مطلقه به یک باره بروز پیدا می‌کند. در نتیجه نوسانات خلقی به وجود می‌آید.

5. احساس گناه

پنجمین پیامد روحی و روانی که گریبان گیر زنان مطلقه است، احساس گناه می‌باشد. احساس گناه در خانم هایی که اولین نفر بحث طلاق را پیش می‌کشند یا درخواست طلاق از سوی آنها بوده بیشتر مشاهده می‌شود. زمانی که به این احساس دچار شده باشید سوالاتی از قبیل موارد زیر برای شما پیش می‌آید.

  • آیا با درخواست طلاق فرزندانم را مورد اذیت قرار داده ام؟
  • آیا به اندازه کافی برای این ازدواج تلاش کرده بودم؟
  • آیا روش های رفتاری من باعث جدایی و نابودی ازدواجم شده است؟

این سوالات ذهن زنان مطلقه را به شدت به خود درگیر می‌کند و برای پاسخ به آنها بسیار سردرگم خواهد شد. زیرا مغز دائما در حال مرور مسائل گذشته است. برای پیشگیری از احساس گناه حتما از روانشناس مشورت بگیرید.

6. غم و ناراحتی

اندوه، غم و ناراحتی در همه کسانی که جدا شده اند مشاهده می‌شود. اما با درصد بالاتری زنان مطلقه به این غم و ناراحتی دچار می‌شوند. سوگ برای مسائلی مانند از دست دادن بسیار طبیعی است. اما درمان سوگ مهم‌تر است. حتی اگر ازدواج سخت و بدی را گذرانده باشید، به دلیل زمان و احساساتی که برای شریک احساسی گذاشته اید دچار سوگ می‌شوید. افراد پس از طلاق باید غم و اندوه خود را به زبان بیاورند و از آن عبور کنند. عبور از این ناراحتی، آغاز زندگی جدید است.

برای پیگیری از چنین پیامدهایی بهتر است دقت بیشتری در ازدواج داشته باشیم. از این رو متخصصان خدمات مشاوره ازدواج را ضروری می دانند. شما می توانید این خدمات را به صورت تلفنی، انلاین و حضوری از مجموعه ذهن نو دریافت کنید.

پیامدهای اجتماعی زنان مطلقه

در بیشتر کشورهای پیشرفته پیامدهای اجتماعی زنان مطلقه را تهدید نمی‌کند. اما کشورهای بسیاری هستند که هنوز حقوق اجتماعی برای زنان مطلقه در نظر گرفته نشده است. خانم هایی که جدا شده اند با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کنند. که در ادامه مهم ترین پیامده های اجتماعی زنان مطلقه را توضیح داده ایم.

1. عدم پذیرش توسط خانواده

اغلب در جامع هایی که مردسالاری وجود دارد، یکی از بزرگ ترین مشکلات زنان مطلقه عدم پذیرش توسط خانواده است. این خانواده ها، زنان مطلقه را مایه ننگ خاندان می‌شمارند. حتی برخی از خانواده ها از پذیرش دختران خود پس از طلاق امتناع می‌کنند. در بسیاری از خانواده ها مشاهده شده است که پس از طلاق حتی به دخترشان صدمه وارد می‌کنند.

در چنین شرایطی ما به شما خدمات مشاوره خانواده را پیشنهاد می دهیم. با دریافت خدمات روانشناختی تمامی اعضای خانواده متوجه وظایف و آسیب هایی که به یکدیگر وارد می کنند خواهند شد. متخصص به شما و خانواده تان برای حل این اختلافات کمک می‌کند.

2. مشکلات زنان مطلقه | مشکلات اقتصادی

یکی از اصلی‌ترین پیامدهای اجتماعی و مشکلات زنان مطلقه، مسائل اقتصادی است. حتی زنانی که پیش از طلاق درآمدی داشته اند در تامین مخارج خود با مشکلاتی روبرو می‌شوند. بنابراین با این وجود خانم های مطلقه که خانه دار بوده اند با مشکلات اقتصادی بیشتری مواجه می‌شوند. در نتیجه یکی از مشکلات زنان مطلقه در زمینه اجتماعی، مسائل مالی و تامین نیازها است.

3. محدودیت در ازدواج بعدی

سومین پیامد اجتماعی که در دسته مشکلات زنان مطلقه قرار می‌گیرد، محدودیت در ازدواج بعدی است. اگر فرزندی نداشته باشید با پیشنهادات ازدواج محدودی روبرو می‌شوید. چه بسا این پیشنهادات با وجود فرزند محدودتر می‌شود. نهایتا به دلیل مشکلات روحی و اجتماعی زنان مطلقه ، آن‌ها مجبور به ازدواج با افرادی می‌شوند که شرایط جالبی ندارند.

4. مشکلات زنان مطلقه | مشکلات مربوط به فرزندان

زنان مطلقه چه سرپرستی فرزندان خود را بر عهده بگیرند و چه سرپرست فرزند خود نباشند، با مسائل مربوط به فرزند بیشتر درگیر هستند. زمانی که حضانت فرزند با مادر باشد با مسائل مالی و اجتماعی بیشتری روبرو می‌شود. در نهایت کمبودهای عاطفی فرزند بر این مسائل سنگینی می‌کند. اما اگر حضانت فرزند با پدر باشد، نگرانی های دائمی در رابطه با رسیدگی به فرزندان در مادران وجود خواهد داشت.

کلام آخر

قبل از جدایی به فکر چاره برای زندگی باشید. طلاق مساله راحت و خوبی نیست. اما برخی مشکلات چاره ای جز جدایی ندارد. پس از جدایی همه افراد با مشکلات گوناگی درگیر می‌شوند اما مشکلات زنان مطلقه بیش از مردان است. اگر مسائل روحی به زودی بر طرف نشود باعث افسردگی های شدید و آسیب عمیق به روان می‌شود. برای پیشگیری از این اتفاق حتما از روانشناس کمک بگیرید. روانشناسان چراغ راه ما هستند و همیشه بهترین راهکار را جلوی روی ما قرار می‌دهند. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت حضوری و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای‌کسب اطلاعات بیشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مشکلات زنان مطلقه می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

منبع: مشکلات زنان مطلقه

کیست تخمدان | علائم و درمان کیست تخمدان

۶ بازديد

کیست تخمدان انواع مختلفی دارند که اکثر آن‌ها معمولا بدون درد، بی ضرر و به اصطلاح خوش خیم می‌باشند. از آنجایی که اکثر کیست ها نگران کننده و خطرناک نیستند، بنابراین خیلی از افراد نگران پیشگیری از بروز آن نمی باشند. اما برخی از کیست ها هستند که اگر از بین نروند و یا بزرگتر شوند مشکل ساز می‌شوند. در برخی از انواع کیست ها، احتمال بروز سرطان نیز وجود دارد. اگر پزشک شما کیست نگران کننده‌ای را تشخیص دهد، باید بلافاصله درمان را شروع کنید. در ادامه به معرفی انواع کیست های تخمدان می پردازیم. همچنین علائم و نشانه های آن ها را بررسی خواهیم کرد.

منبع: کیست تخمدان | علائم و درمان کیست تخمدان

کیست تخمدان چیست؟

کیست تخمدان، کیسه ای پر از مایع یا مواد نیمه جامد است که روی یا درون یک یا هر دو تخمدان شما تشکیل می شود. تخمدان ها اندام های کوچکی در لگن شما هستند که سلول های تخمک را نگه می دارند و هورمون هایی مانند استروژن و پروژسترون را می سازند. کیست تخمدان بیشتر در زنان باردار و کسانی که هنوز دوره یائسگی را طی نکرده اند شایع است. اکثر کیست ها عملکردی هستند و هر ماه یکی از آن ها را به عنوان بخشی از چرخه قاعدگی خود دریافت می کنید بدون اینکه متوجه شوید. این کیست ها معمولا در عرض چند ماه خود به خود از بین می روند یا کوچک می شوند.

انواع کیست تخمدان

اکثر کیست های تخمدان، با نام کیست عملکردی معرفی می‌شوند. این کیست ها در پاسخ به تغییرات بدن شما، در طول چرخه قاعدگی شکل می گیرند. به ندرت کیست های تخمدان به دلایل غیر مرتبط با قاعدگی ایجاد می‌شوند. در ادامه انواع کیست تخمدان را به شما معرفی کرده ایم.

کیست های عملکردی

این نوع کیست، از شایع ترین کیست های تخمدان هستند که به بیماری خاصی مرتبط نمی‌شوند. کیست های عملکردی در نتیجه تخمک گذاری (آزاد شدن تخمک از تخمدان) اتفاق می افتند. این نوع از کیست ها به مرور زمان؛ معمولا در عرض 60 روز بدون درمان خاصی کوچک می‌شوند. کیست های عملکردی دو نوع هستند که در ادامه هرکدام از آن ها را شرح داده ایم.

  • (کیست فولیکولی): یک کیسه کوچک در تخمدان شما به نام فولیکول، هر ماه یک تخمک را به عنوان بخشی از چرخه قاعدگی ازاد می‌کند. کیست فولیکولار زمانی تشکیل می‌شود که فولیکول تخمک را آزاد نکند. در عوض این فولیکول با مایع پر شده و بزرگتر می شود.
  • ( کیست جسم زرد): پس از اینکه فولیکول تخمک را آزاد می کند، گروهی از سلول های تولید کننده هورمون به نام جسم زرد را تشکیل می دهد. کیست زمانی تشکیل شده که مایع در جسم زرد جمع و باعث رشد آن می شود.

کیست های غیر عملکردی

تمام کیست های تخمدان در پاسخ به چرخه قاعدگی شما ایجاد نمی شوند. در ادامه کیست های غیر عملکردی را شرح داده ایم که معمولا مثل کیست های عملکردی بی ضرر نیستند. این کیست ها عبارتند از:

  • (سیستادنوما): این کیست ها روی سطح تخمدان شما تشکیل می شوند. آن ها را می توان با مایعی رقیق و یا غلیظ پر کرد.
  • (کیست درموئید یا تراتوم): کیست های درموئید از سلول هایی تشکیل شده اند که انواع بافت های بدن انسان از پوست، مو، دندان و حتی بافت مغز را تشکیل می دهند.
  • (آندو متریوم): این کیست ها با بافت آندومتر پر می شوند. همان بافتی که هر ماه در طول قاعدگی خونریزی می کند.
  • (کیست سرطان تخمدان): کیست های سرطانی تخمدان (تومورها)، توده های جامد سلول های سرطانی هستند.

چه کسانی مبتلا به کیست تخمدان می شوند

تخمک گذاری، علت اصلی کیست تخمدان است. بنابراین هر کسی که تخمدان دارد، ممکن است به کیست تخمدان مبتلا شود. علت هایی وجود دارد که باعث ایجاد کیست تخمدان می‌شود. اما شانس افراد بر اساس موارد زیر افزایش می یابد.

  • (سن): اگر یائسگی را طی نکرده باشید، احتمال بروز کیست تخمدان بیشتر است.
  • (وضعیت بارداری): احتمال تشکیل و باقی ماندن کیست در دوران بارداری بیشتر است.
  • (سابقه کیست تخمدان): اگر قبلا به کیست تخمدان مبتلا شده اید، احتمال مبتلا شدن دوباره بیشتر است.
  • (تولید مثل غیر طبیعی سلولی): تولید مثل سلول‌های غیر معمول می تواند باعث ایجاد کیست هایی مانند درموئید و سیستادنوما شود.
  • (بیماری التهابی لگن): عفونت های شدید لگن می تواند به تخمدان ها سرایت کند و باعث ایجاد کیست شود.
  • اگر داروهایی که برای کمک به تخمک گذاری هستند مصرف می کنید و یا مشکلات هورمونی دارید، در معرض ابتلا به کیست تخمدان می باشید.

علائم کیست تخمدان

برخی از کیست های بی ضرر و یا کوچک هیچ علائمی از خود نشان نمی دهند. در این موارد ممکن است حتی ندانید که کیست دارید. اما کیست های بزرگتر ممکن است علائمی داشته باشند که این علائم عبارتند از:

  • درد لگن یا درد مبهم در کمر
  • احساس نفخ در قسمت پایین شکم که ممکن است در یک طرف بدن شما بارز تر باشد
  • درد هنگام مقاربت
  • دوره های دردناک قاعدگی

برخی از علائم هستند که می تواند نشان دهنده وضعیتی به نام سندروم تخمدان پلی کیستیک باشد. این سندرم، باعث پریودی های نامنظم و سایر مشکلات مرتبط با هورمون، از جمله چاقی و ناباروری می شود. سایر علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک شامل هیرسوتیسم (افزایش رشد موهای زائد در بدن) و مشکل در کاهش وزن است.

عوارض کیست تخمدان

برخلاف کیست هایی که بی ضرر هستند و علائم واضحی ندارند، برخی از زنان ممکن است دچار کیست تخمدانی شوند که عوارض جدی و غیر عادی برای آن ها داشته باشد. پزشک عوارض را در طول معاینه لگن می تواند تشخیص دهد. بنابراین مهم است ک معاینات منظم داشته باشید. برخی از رایج ترین عوارض عبارتند از:

1_ پیچ خوردگی تخمدان: اگر کیست بزرگ شود، ممکن است تخمدان را به حرکت در آورد و موجب پیچش آن شود. این پیچ خوردگی تخمدان بسیار دردناک می باشد.

2_ پارگی: کیست ها اگر باز شوند، موجب درد شدید و خونریزی خواهند شد. به خصوص اگر این کیست ها بزرگ باشند. رابطه جنسی از طریق واژن و سایر فعالیت ها می تواند احتمال پارگی کیست را افزایش دهد. کیست پاره شده در موارد نادر خود به خود بهبود می یابد. اما اکثر اوقات نیاز به اورژانس می باشد.

3_ عفونت: کیست تخمدان ممکن است باعث ایجاد آبسه شود. اگر آبسه بترکد، باکتری های خطرناک و عفونت در بدن شما پخش خواهد شد.

برای دریافت مشاوره در زمینه کیست تخمدان می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی زنان از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

کیست تخمدان چقدر شایع است؟

کیست تخمدان بسیار شایع است، به خصوص اگر هنوز دوران یائسگی را نگذرانده باشید. کیست های عملکردی شایع ترین نوع کیست تخمدان می باشند.

آیا کیست تخمدان خطرناک و جدی است؟

معمولا نه. اکثر کیست های تخمدان بی ضرر هستند و اغلب خود به خود از بین می روند. برخی از کیست ها احتمال دارد سرطانی شوند یا عوارض ایجاد کنند که کمتر از 1 درصد این کیست ها سرطانی می شوند.

کیست تخمدان چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشکان معمولا کیست را در طول معاینه لگن تشخیص می دهند و برای اطمینان در مورد درد و علائم آن سوال می پرسند. از آنجایی که کیست ها ممکن است مایع، جامد یا مخلوط باشند، برای تشخیص بهتر و نوع آن پزشک ممکن است آزمایشاتی را توصیه کند.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: کیست تخمدان | علائم و درمان کیست تخمدان

عفونت دوران بارداری | علائم عفونت در بارداری

۵ بازديد

عفونت دوران بارداری از عارضه‌های حاملگی است که اغلب زنان باردار را درگیر می‌کند. طی دوران‌بارداری بدن مادر بیش از هر زمان دیگری آسیب‌پذیر است. به همین دلیل ابتلا به عفونت طی این دوران شایع می‌باشد. عفونت‌های دوران بارداری دارای انواع مختلفی هستند که از مهم‌ترین آن‎‌ها عفونت‌های رحمی و عفونت های واژن است. توصیه می‌شود بانوان باردار در صورت رویت هر گونه علائم عفونت بارداری سریعا به پزشک مراجعه کنند و به هیچ وجه اقدامات خودسرانه‌ای انجام ندهند. جهت اطلاع از تمامی موارد مربوط به عفونت بارداری در ادامه این مقاله همراه ما باشید.

منبع: عفونت دوران بارداری | علائم عفونت در بارداری

عفونت دوران بارداری

احتمال ابتلا به عفونت دوران بارداری بیش از زمان‌های دیگر است. چرا که بدن مادر طی این بازه زمانی آسیب‌ پذیر تر از قبل می‌شود. اهمیت درمان عفونت در زمان بارداری بسیار بیشتر از زمان‌های دیگر است و دلیل این موضوع نیز این است که امکان دارد در صورت عدم رسیدگی، سلامت جنین به خطر بیفتد.

از سویی دیگر نیز روش‌های درمانی محدودی برای معالجه عفونت در دوران بارداری وجود دارد و دلیل این موضوع نیز این است که دوران حاملگی با محدودیت دارویی همراه است. بنابراین بسیار مهم است که مادران باردار به صورت منظم به پزشک مراجعه کنند و وضعیت سلامتی خود را بررسی نمایند تا از بروز مشکلات جدی برای سلامتی خود و فرزندشان جلوگیری کنند.

انواع عفونت های واژن در دوران بارداری

عفونت دوران بارداری دارای انواع مختلفی است. در ادامه توضیحاتی را پیرامون شایع‌ترین عفونت واژن در دوران بارداری ارائه کرده‌ایم.

1.عفونت‌ مخمری دوران بارداری

عفونت مخمری دوران بارداری به دلیل وجود یک قارچ ایجاد می‌گردد که می‌توان گفت این نوع از عفونت از شایع‌ترین عفونت‌های دوران بارداری است. تغییرات سیستم ایمنی بدن، افزایش گلیکوژن و استروژن در دوران بارداری، سبب قرار گرفتن بدن مادر در معرض ابتلا به عفونت مخمری دوران بارداری می‌شود.

بد نیست بدانید که تقریبا 30 درصد از زنان باردار به عفونت دوران بارداری از نوع مخمری مبتلا می‌شوند. و درصد ابتلا به این نوع از عفونت در سه ماهه دوم بارداری بیش از زمان‌های دیگر است. از مهم‌ترین علائم ابتلا به عفونت مخمری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خارش واژن
  • ترشحات سفید رنگ و شبیه به پنیر
  • بوی نامطبوع از واژن
  • احساس سوزش و درد در واژن
  • درد و سوزش واژن در زمان برقراری رابطه جنسی

چنانچه هر کدام از علائم فوق را تجربه کردید، بهتر است از مصرف خودسرانه دارو اجتناب کنید و سریعا به پزشک مراجعه نمایید.

دلایل ابتلا به عفونت دوران بارداری از نوع قارچی